Lille Vildmosecentret

Ta’ på opdagelse i Lille Vildmose – en ægte dansk vildmark med imponerende og uberørt natur, et unikt dyreliv og spændende kulturhistorie. Lille Vildmose er Danmarks største fredede landområde på godt 76 km2 og indeholder en naturrigdom, mange slet ikke ved, findes i Danmark. Få rabat på adgangen som FDM-medlem.

Få 50 % rabat på adgangen for 1 person

Sådan får du rabat

Du opnår rabatten ved at fremvise dit FDM-fordelskort.

Rabatten gælder for 1 person.

Lille Vildmosecentret
Birkesøvej 16, Dokkedal
9280 Storvorde

Find vej til rabatten


Mere om rabatten

I Lille Vildmose er der rig mulighed for at få en fantastisk dag i naturen og samtidig nyde duftene, stilheden, årstidernes skifte, de åbne vidder og selvfølgelig det fantastiske plante- og dyreliv, som mosen gemmer på. Oplev kongeørne, traner, vildsvin, kronhjorte – og fra sommeren 2017 vil der være mulighed for endnu flere oplevelser med områdets elge og krondyr. Det 2100 ha store ’Mellemområde’ – med fuld offentlig adgang – vil huse i alt 10 elge og ca. 45 krondyr.

Du kan også gå ud på højmosen, og når du hopper, vil du kunne mærke, at den gynger og giver efter under dig – derfor er det heller ikke uden grund, at Lille Vildmose bliver kaldt Danmarks største hoppepude.

Lille Vildmosecentret - oplevelser for alle

Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosecentret, hvor du bl.a. kan se smukke naturfilm, flyve som kongeørnen, stå ansigt til ansigt med en elgtyr, følge elge og krondyr på GPS, køre en tur med det gamle Tørvetog og se en udstilling om Nordens Kæmper, mosen og dens unikke naturskatte samt kulturhistorie. De mindste vil elske den sjove naturlegeplads, hvor mosens venlige trold, Lille Vildma og alle hendes dyrevenner er børnenes tro følgesvende.

Hele sæsonen igennem afholdes der en bred vifte af sjove, lærerige og spændende arrangementer, som hele familien kan deltage i. På Lille Vildmosecentret kan du også få kort og en guide til, hvordan du på bedste måde oplever mosen på egen hånd. Der er også mulighed for at booke en guidet tur med en af centrets dygtige guider, som kender mosen, historierne og de bedste steder at opleve de vilde dyr.

På udflugt i Elgenes Land

I 2016 blev Lille Vildmose endnu vildere, da 5 svenske elgkalve og 20 krondyr blev sat ud i vild natur. Fra 2017 kan de besøgende i Lille Vildmose glæde sig til, at få endnu flere oplevelser med mosens langlemmede beboere, da yderligere 5 elge udsættes. Dyrene er en vigtig økologisk brik i mosens vilde natur og skal samtidig fungere som naturplejere i den naturgenopretning, der foregår i Lille Vildmose. Elgen, som er den største af verdens nulevende hjortearter, vejer 300-500 kg og vil derfor sætte et anseeligt fodaftryk i Lille Vildmose – i bogstaveligste forstand.

For specifikke åbningstider, se Lille Vildmosecentrets hjemmeside

Forbruger- og købsinformation

FDM er alene formidler af samarbejdet med Lille Vildmosecentret. Alle oplysninger og priser stammer fra Lille Vildmosecentret. FDM kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde informationer eller betingelser.