Danmarks Jernbanemuseum

Store oplevelser til hele familien. Der er adgang til mange lokomotiver og vogne. Prøv det populære minitog, leg på Børnebanegård og besøg det store udendørs lære- og legeområde. Åbent alle dage kl. 10-16.
Få 25% rabat på entréen til Danmarks Jernbanemuseum, når du er medlem af FDM.

Få 25% rabat på entréen som medlem af FDM. 

Sådan får du rabat

Du opnår rabatten ved forevisning af FDM fordelskort, NAF Fordelskort og "Show your Card".

Rabatten gælder maks. 2 voksne og 3 børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid fri adgang.

I 2018 har børn og unge (0-17 år) gratis adgang til Danmarks Jernbanemuseum i disse perioder: 2.1-9.2 + 19.2-23.3 + 3.4-17.5 + 22.5-29.6 + 13.8-12.10 + 22.10-30.12.2018.

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense
Tlf: 66 13 66 30

Find vej til rabatten

Få 25% rabat på entréen til Danmarks Jernbanemuseum, når du er medlem af FDM.


Mere om rabatten

Oplev den danske jernbanehistorie på nært hold i den autentiske remisebygning fra 1954. I remisens 21 spor vises en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne, blandt andet Danmarks ældst bevarede damplokomotiv, H40, fra 1868. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se sneploven, skinnebilen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. På udearealet finder I en stor drejeskive, vandkran og kulgård.

Sommerferieprogram 30. juni-12. august

Der er fuldt program hver dag. Hør små oplæg om det røde lyntog, drejeskiven og Interrail. Både for børn og voksne. Prøv det populære minitog og kør en tur gennem jernbanehistoriske ikoner i børnestørrelse. Leg på den store udendørs legeplads, byg med Lego og Duplo i lange baner og tag med på Drømmerejser. I får eget pas og et badge som præmie. På udvalgte dage kører veteranbussen. Se hele programmet her.

Kom tæt på historien

I har mulighed for at komme ind i mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. Der er nok til timers fascination og leg i det store museum. Et godt udflugtsmål for hele familien, hvor I kan videregive historier fra en svunden tid til børn og børnebørn. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Et eldorado for børnene

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i de mange vogne og lokomotiver. I kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn. Kun fantasien sætter grænser. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner. Besøg også det nye legeområde, hvor der er et kæmpe damplokomotiv og et otte meter højt vandtårn. Børnene kan gå på opdagelse i førerhuset og inde i damplokomotivet, hvor de kan udforske, hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. De kan også kravle op i vandtårnet og få en rutschetur fra toppen.

Med minitog gennem Danmark

Prøv også en tur med minitoget. Det kører hver dag. Enten inde eller ude. Kører I ude, kommer I forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Turen starter ved Københavns Hovedbanegård og går over den gamle Lillebæltsbro, gennem en Storebæltsfærge og en lille stationsby, inden I er retur. Minitogene er modelleret efter rigtige tog som MY-lokomotivet og MA-lyntoget.

Forbruger- og købsinformation

FDM er alene formidler af samarbejdet med Danmarks Jernbanemuseum. Alle oplysninger og priser stammer fra Danmarks Jernbanemuseum. FDM kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde informationer eller betingelser.