Modelbane Europa

Over 80 forskellige tog kører i det storslåede landskab på over 150 m2 med dybe dale og høje bjerge, mørke tunneller og imponerende broer. Kom og besøg de danske og tyske anlæg. Få rabat på adgangen med FDM.

Få 20% rabat på adgangen med FDM

Sådan får du rabat

Du opnår rabatten ved at forevise dit FDM fordelskort.

Rabatten gælder for 2 personer.

Modelbane Europa
Østergade 9
8370 Hadsten

Find vej til rabatten
 

 Mere om rabatten

Modelbane Europa byder på to store anlæg (et dansk og et tysk) samt andre fantastiske ting.

Til børn og voksne der har svært ved at slippe modelbaner,  er der to små legeanlæg, hvor man selv kan styre togene. Den ene bane hedder "8-tals-banen", hvor to tog styres individuelt, og der kan køres racerløb. Den anden bane er bygget på gamle Märklin M-skinner og vil bringe nostalgien frem hos mange. Her er der et enkelt lokomotiv, der kan styres rundt på anlægget og hen til en kran, der kan styres ved hjælp af et joystick. Kan du få en af kasserne pænt op på en vogn?

Du kan også se de store baner, som er i skala 1:87. Tryk på en knap og se det lille tog køre en tur ind og ud i det bjergrige landskab.

Når du besøger Modelbane Europa, skal der heller ikke være en dag uden gøgl og tivoli. Derfor har Modelbane Europa et tivoli, hvor besøgende selv kan starte karruseller, pariserhjul og radiobiler samtidig med, at det blinker festligt lys over hele anlægget.

Plakatudstilling

I 1971 nedlagde DSB en række sidebaner. 25 år senere blev der lavet en plakatudstilling om de nedlagte baner med billeder og tekst om banestrækningerne. Hos Modelbane Europa har man  fået denne udstilling foræret, og den har gennem mange år fået mange til at standse op og læse om banerne, der nu er forsvundet. En af banerne er "Den skrå bane", som du kan se på et lille stykke af det danske anlæg. På en af plakaterne er et billede af broen over Lilleåen ved Laurbjerg - en bro, som også er blevet gengivet i model.

Forbruger- og købsinformation

FDM er alene formidler af samarbejdet med Modelbane Europa. Alle oplysninger og priser stammer fra Modelbane Europa. FDM kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde informationer eller betingelser.